Άλλο ρεφλέ, άλλο reflex

aa8310c6bfdbf237606880f4f0cf8f3e

Σε κάποιο άλλο σύμπαν οι πτώσεις των παιδιών (από το κρεβάτι, τον καναπέ, την αλλαξιέρα, μπουσουλώντας, προσπαθώντας να περπατήσει, ακόμη και από τα ίδια μας τα χέρια) ίσως να είναι και τιμητικό πράγμα για έναν γονιό. Κάτι σαν παράσημο, ποιος ξέρει;

Σε αυτήν την περίπτωση θα ακολουθούσαν στιχομυθίες του τύπου:
-Εσάς, κύριε, πόσες φορές έχει πέσει το παιδί σας όσο (υποτίθεται πως) το προσέχατε;
-Τέσσερις.
-Συγχαρητήρια, αλλά προσπαθήστε ακόμη περισσότερο.  Σημασία δεν έχει μόνο ο χρόνος που περνάμε με το παιδί μας αλλά και να είναι αυτός ποιοτικός.

Όσο και να προσπαθείς να τις προβλέψεις και να τις αποτρέψεις, κάποιες φορές είναι αναπόφευκτες. Κι όσο και αν δεν είναι καθόλου τιμητικές για τον γονιό, άνθρωποι είμαστε, αδέλφια, κάποια φορά αφαιρείσαι, χαζεύεις, κάνεις κάτι άλλο εξίσου επιτακτικό, δεν προλαβαίνεις και μπαμ… πάρ’ το κάτω. Άσε που δεν είσαι και η Πυθία για να προβλέψεις μερικές: Τις προάλλες, ενώ μπουσουλούσε, τα χέρια της γλίστρησαν και έσκασε στο πάτωμα με το σαγόνι. Από τα Άνω Πατήσια που μένουμε, οι φωνές της ακούστηκαν στάνταρ μέχρι την Κυψέλη.

Προς το παρόν τουλάχιστον (και ελπίζω να μην το γκαντεμιάσω) τις χοντρές πτώσεις τις έχουμε αποφύγει. Και θέλω σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι ο πατέρας της (ο οποίος είναι και ο πιο προστατευτικός και πάντα μου φωνάζει πως δεν προσέχω αρκετά, ήταν μόνος παρών στις δύο μεγαλύτερές της. Να τα λέμε αυτά και να τα γράφουμε.

Κατά τα άλλα τo ίντερνετ έχει γεμίσει με gifs όπου πατεράδες σώζουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τα παιδιά τους από βέβαιη πτώση. Άλλη μια κατάφωρη αδικίας σε βάρος μας.

Αν ήταν να γυρίζαμε, κύριοι, βίντεο κάθε φορά που σώζουμε στο παρά ένα τα παιδιά μας από το να τσακιστούν, δεν θα κάναμε άλλη δουλειά. Μαμάδες και αντανακλαστικά ένα και το αυτό.

Αυτή η πτώση, πάντως, δεν ήταν καθόλου, μα ΚΑΘΟΛΟΥ αστεία κι ας έγινε viral:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s