Οδηγός makeup για εργαζόμενες μητέρες (Ή, αλλιώς, τι έπαθε το πρόσωπό σου;)

Πριν από λίγες ημέρες, την παραμονή των Χριστουγέννων συγκεκριμένα, δηλαδή ημέρα γιορτινή και χαρούμενη αφού θα ακολουθούσε ένα τετραήμερο ξεκούρασης, πήγα στη δουλειά το ίδιο καθυστερημένη αλλά λίγο πιο διαφορετική απ’ ό,τι συνήθως.

«Τι έπαθε το πρόσωπό σου;» με ρώτησε μια συνάδελφος. «Τίποτα, απολύτως», απάντησα. Απλώς επειδή θα άφηνα το αυτοκίνητό μου για πλύσιμο είχα βγάλει χθες το νεσεσέρ μου από το ντουλαπάκι κι έτσι σήμερα που ξεκίνησα για τη δουλειά δεν είχα καλλυντικά για να βαφτώ.

«Γιατί; Στο αυτοκίνητο βάφεσαι;», με ρωτάει για δεύτερη φορά έκπληκτη.
Φυσικά και βάφομαι στο αυτοκίνητο, τι ερώτηση κι αυτή… Πώς αλλιώς θα προλάβαινα να καθυστερώ μόλις 20 λεπτά κάθε μέρα για τη δουλειά και όχι τουλάχιστον μισή ώρα; Από τότε που επέστρεψα στη δουλειά, το νεσεσέρ είναι μόνιμα στο αυτοκίνητο. Μέχρι να ζεσταθεί η μηχανή και να σβήσει το λαμπάκι, μέχρι να ανάψει πράσινο ή μέχρι να πληρώσει ο μπροστινός μου τα διόδια εγώ και έχω πετύχει τη βλεφαρίδα και έχω εξοικονομήσει λίγα δευτερόλεπτα πολύτιμου παραπάνω ύπνου.

Το αποτέλεσμα βέβαια δεν είναι πάντα του επιθυμητό. Καθώς ο φωτισμός στο αυτοκίνητο είναι μάλλον ύπουλος και η έκταση του καθρέφτη περιορισμένη, φτάνοντας πολλές φορές στον προορισμό μου έχω αντικρίσει με τρόμο στον καθρέφτη της τουαλέτας στη δουλειά το αποτέλεσμα της βιασύνης μου

Και φυσικά, τις περισσότερες ημέρες, ούτε λόγος για ντεμακιγιάζ λίγο πριν λιποθυμήσω από την κούραση στο κρεβάτι.

Το βίντεο αυτό από το My Life Suckers (θα σας μιλήσω πολύ σύντομα γι’ αυτό) με έκανε να κλαίω από τα γέλια με εξίσου τραγικά αποτελέσματα για το μακιγιάζ μου. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s