25 εύκολοι τρόποι για να εκνευρίσεις το παιδί σου

pissed-off-toddler

Ένα από τα πιο διδακτικά πράγματα στη μητρότητα έχει να κάνει με το φλερτ με τα όρια. Και συγκεκριμένα τα όριά σου. Είναι στ’ αλήθεια εντυπωσιακό, εκεί που λες «αυτό είναι, δεν αντέχω άλλο», να ανακαλύπτεις ότι, όχι, έχεις κι άλλα περιθώρια αντοχής και ψυχραιμίας. Προσωπικά, η μητρότητα αποδείχτηκε μεγάλο σχολείο. Εκεί που νόμιζα τόσα χρόνια ότι η υπομονή κι εγώ έχουμε τόσο καλή σχέση όσο η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με την αξιοπρέπεια, ανακαλύπτω πως σε κάποια προηγούμενη ζωή μου πρέπει να ήμουν βουδιστής μοναχός. Ακόμη κι όταν έχω μόλις περιχυθεί με όλο το φαγητό (της) λερώνοντας το παντελόνι που έχω μόλις φορέσει, ακόμη κι όταν έχω ξυπνήσει πέντε φορές μέσα σε μια νύχτα, ακόμη κι όταν έχω φάει κουτουλιά στα πλευρά ως αποτέλεσμα του co-sleeping με συνέπεια να σφίγγομαι για να μην ουρλιάξω από τον πόνο, καταφέρνω να διατηρήσω ένα αξιοθαύμαστο (για μένα) επίπεδο ψυχραιμίας, σαν κάποιος να με είχε προετοιμάσει ότι θα λερωθώ, θα κουτουλήσω από τον ύπνο ή θα τις φάω από το ίδιο μου το σπλάχνο.

Για την κόρη μου πάντως, δεν θα έλεγα το ίδιο. Το παραμικρό είναι ικανό να την εκνευρίσει έστω για μερικά δευτερόλεπτα. Τα έβαλα λοιπόν σε μια λίστα για να θυμάμαι τι ΔΕΝ πρέπει να κάνω για να μην προκαλέσω την οργή της. Και για να προετοιμάσω κι εσένα, την ανυποψίαστη μητέρα που δεν πιστεύεις ότι αυτό το αγγελούδι που κοιμάται γαλήνια στο κρεβατάκι του μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να μεταμορφωθεί σε Κρουέλα Ντε Βίλ.

1. Πάρε στην αγκαλιά σου ή δείξε τρυφερότητα για οποιοδήποτε άλλο παιδί σε ακτίνα δέκα μέτρων.
2. Πάτησε εσύ το κουμπί του ασανσέρ.
3. Μην το κοιτάζεις στα μάτια ή ασχολήσου με κάτι άλλο την ώρα που τραγουδάει «κουκουβά -κουκουβά-κουκουβαβαβαβαβα».
4. Αρνήσου να παίξετε «το αλογάκι» ενώ προσπαθείς να κάνεις push ups στο πάτωμα.
5. Προσπάθησε έστω να φορέσεις τα καινούρια σου παπούτσια τη στιγμή που έκανες το λάθος να το αφήσεις να τα δοκιμάσει. Τώρα θεωρεί ότι είναι δικά του.
6. Μην του δώσεις το κινητό σου ή τη φωτογραφική μηχανή την ώρα που προσπαθείς να το τραβήξεις φωτογραφία. Ή, αν καταφέρεις να το κάνεις, μην του το δώσεις μετά για να δεις πώς βγήκε.
7. Μην το αφήσεις να σε χτυπήσει με το τηλεκοντρόλ.
8. Μην το φιλήσεις ακριβώς στο σημείο όπου χτύπησε. Ακόμη κι αν αυτό είναι ο ποπός του.
9. Μην του δώσεις το τηλέφωνο ενώ μιλάς. Ακόμη κι αν στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ο προϊστάμενός σου.
10. Πες του ότι είναι ώρα να αλλάξει πάνα, να φάει ή να πάει για ύπνο. Βασικά, πες του ότι είναι ώρα να κάνει οτιδήποτε.
11. Μην του πεις το τραγούδι που έχει εκείνη την ώρα στο μυαλό του. Αλλά ακόμη δεν μπορεί να σου πει ποιο είναι αυτό. Είναι τόσο δύσκολο να διαβάσεις τη σκέψη του;
12. Δώσ’ του οποιοδήποτε άλλο φαγητό εκτός από γιαούρτι, τοστ ή μπισκότο.
13. Προσπάθησε να του μάθεις πώς να κλείνει ένα φερμουάρ.
14. Μην το βοηθήσεις να ντυθεί τη στιγμή που σου έχει ζητήσει επανειλημμένα να μην το βοηθήσεις με αποτέλεσμα να έχει φρακάρει μέσα στην μπλούζα ή το παντελόνι του.
15. Να ξεχάσεις ότι εφόσον το άφησες μια φορά να πατήσει εκείνο το διακόπτη για να κλείσει το φως, πλέον αυτό είναι δική του αρμοδιότητα και ποτέ στο εξής δεν πρέπει να τον ακουμπήσεις ξανά.
16. Προσπάθησε να το δέσεις στο κάθισμα του αυτοκινήτου.
17. Πήγαινε σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού χωρίς να το πάρεις μαζί σου ή χωρίς να του πεις έστω για αυτό το τεράστιο βήμα που πας να κάνεις
18. Μην το αφήσεις να μιλήσει με τη γιαγιά στο τηλέφωνο. Κι όταν λέμε να μιλήσει εννοούμε να κοιτάζει το ακουστικό και να χαμογελάει την ώρα που εσύ και η γιαγιά προσπαθείτε απελπισμένα να σταυρώσετε μια κουβέντα.
19. Μην το αφήνεις να πατά τα κουμπιά του laptop.
20. Προσπάθησε να του πάρεις από τα χέρια ό,τι εύθραυστο κρατάει στο σπίτι που έχετε πάει επίσκεψη.
21. Προσπάθησε να του φορέσεις φόρεμα.
22. Εμπόδισέ το να χύνει το νερό από το ποτήρι του ή ή να παίζει με αυτό που έχει στο στόμα του.
23. Αρνήσου του να στύψει αυτό το πορτοκάλι αντί για σένα.
24. Βάλ’ του κορδέλα στα μαλλιά.
25. Προσπάθησε να το βάλεις στο «πάρκο».

Υ.Γ. 1 To Reasons My Son Is Crying είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά blogs στο Internet με γονείς να διηγούνται μέσα σε μια πρόταση για ποιον κουλό λόγο έβαλε τα κλάματα το παιδί τους. Θα κλάψετε από τα γέλια.

Υ.Γ.2 Αν και φαντάζομαι πως δεν έχει ιδέα τι σημαίνει, ούτε και το εφαρμόζει ποτέ, ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της κόρης μου είναι το «Κάνε υπομονή». Αλλά και σαν λέξη της αρέσει, προφανώς της φαίνεται εύηχη γι’ αυτό και κάθε φορά που της την λέω γελάει. Βέβαια όταν με βάζει να της την τραγουδάω ξανά και ξανά εγώ δεν γελάω καθόλου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s