Τα παιδιά των σποτ

anel

Τις απολαμβάνω πολύ αυτές τις ημέρες, τις προεκλογικές. Μπορείς να ακούσεις τα πιο απίθανα πράγματα και να δεις την ανθρώπινη μετάλλαξη σε όλο της το μεγαλείο. Παλαιότερα, π.Ε. (προ Έλενας) δεν θα έχανα προεκλογική συζήτηση, τώρα παρακολουθώ ό,τι προλαβαίνω τόσο λόγω δουλειάς όσο και λόγω διαστροφής.

Αυτό που έχω δει πάντως και μου έκανε πάντα εντύπωση (και π.Ε) είναι τα προεκλογικά σποτ των κομμάτων όπου παίζουν παιδιά. Ήδη η Νέα Δημοκρατία και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν φτιάξει σποτ όπου εκτός από τους αρχηγούς πρωταγωνιστούν παιδιά: πολλά και στην εφηβεία, στην πρώτη περίπτωση, ένα και αρκετά μικρότερο στη δεύτερη.

Ασφαλώς ΝΔ και ΑΝΕΛ δεν είναι οι πρώτοι (ποιος ξεχνάει την «Αννούλα» στις αφίσες του ΠΑΣΟΚ) και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Καταλαβαίνω ότι με αυτόν τον τρόπο οι πολιτικοί προσπαθούν να δώσουν έμφαση στο ανθρώπινο, πατρικό προφίλ τους και να κερδίσουν μερικούς πόντους δημοτικότητας και αποδοχής από το εκλογικό σώμα.

Η απορία πάντως που είχα πάντα βλέποντας διαφημίσεις με πρωταγωνιστές παιδιά είναι πώς είναι δυνατόν ένας γονιός να δίνει τη συγκατάθεσή του να ταυτίζεται το παιδί του με ένα κόμμα. Και καλά, ο Νικόλας στη διαφήμιση με τον Σαμαρά -ο οποίος έχει ήδη γίνει public fugure με σελίδα στο facebook, ψεύτικη προφανώς, και χιλιάδες φίλους- είναι κάπως μεγαλύτερος, μπορεί να το διαχειριστεί (υποθέτω), εκείνο το γλυκούλικο μικρό που παίζει στη διαφήμιση του καταΚαμμένου δεν το σκέφτηκαν που θα το ακολουθεί η ρετσινιά για χρόνια μετά;

Είναι άραγε τόσα πολλά τα λεφτά Άρη ή πρόκειται για γονείς τόσο πωρωμένους με το κόμμα που «θυσιάζουν» ακόμη και το παιδί τους; Μήπως το ΕΡΣ να έκανε κάτι γι’ αυτό το αντιαισθητικό θέαμα, που μπροστά του τα γκέι φιλιά μοιάζουν με χάδι στα μάτια;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s