‘Ασε μας ρε μάνα…

tsipropaido-e1341326875502

Γελάω πολύ με αυτό το σχόλιο που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στα social, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ:
-Βλέπεις, 40 χρόνων μόνο και είναι ήδη πατέρας δύο παιδιών και πρωθυπουργός
-Άσε μας ρε μάνα…

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είχε βγει από τα χείλη κάθε Ελληνίδας μητέρας. Η οποία, ως γνωστόν, βιάζεται. Το βλέπω κι απ’ τον εαυτό μου: όταν η Έλενα γεννήθηκε βιαζόμουν να της πέσει το χνουδάκι από τα αυτιά για να μην μοιάζει σαν πιθηκάκι. Όταν της έπεσε, ήθελα να μάθει να στηρίζει το κεφάλι της. Μετά να κάθεται με τον ποπό. Μετά βιαζόμουν να μπουσουλήσει, να περπατήσει, να μιλήσει και πάει λέγοντας.

Φυσικά, η τρεχάλα είναι γονιδιακή. Η μαμά μου βιαζόταν να παντρευτώ, να κάνω παιδί και τώρα που έκανα, είμαι σίγουρη ότι σε κανά δυο μήνες θα αρχίσει να με ρωτάει πότε θα κάνω και το επόμενο [άσε μας ρε μάνα].

Καθημερινά διαπιστώνω όμως ότι η βιασύνη αυτή δεν είναι μόνο μάταιη, αφού ό,τι είναι να γίνει θα γίνει όποτε γουστάρει αυτό, αλλά είναι και επικίνδυνη. Περιμένοντας το αβέβαιο επόμενο βήμα, κινδυνεύεις να χάσεις το συναρπαστικό σήμερα. Το οποίο μεταβάλλεται τόσο γρήγορα σε αυτήν την ηλικία (16 μηνών) που πολλές φορές φεύγω το πρωί από τη δουλειά και όταν επιστρέφω παρατηρώ και κάτι νέο.

Υπενθυμίζω λοιπόν συνεχώς στον εαυτό μου να μην βιάζεται. Άλλωστε η μανούλα ξέρει. Προδιαγράφεται λαμπρό μέλλον. Και φυσικά δεν αρκούμαστε μόνο στην πρωθυπουργία μιας χώρας τόσο μικρής όσο η Ελλάδα. Θα εξουσιάσουμε όλη την Ευρώπη.

Frau τρέμε…

140513221840_0018

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s