Έντεκα πράγματα που έμαθα για τα κιλά της εγκυμοσύνης

eac184f992d0511d84d4ab72a76a8efe
Για ακόμη μια φορά είμαι σε δίαιτα. Το αποφάσισα αμέσως μόλις έφερα σε πέρας μια ακόμη επικίνδυνη θερμιδική αποστολή: ένα τεράστιο κομμάτι τούρτας. Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω κάνει άπειρες προσπάθειες να θυμίσω λίγο από τον άνθρωπο που ήμουν προ εγκυμοσύνης. Το αποτέλεσμα των προσπάθειών μου συνοψίζεται στο αγαπημένο ρητό ενός αγαπημένου φίλου μου: κάνω μια εβδομάδα δίαιτα και έχω χάσει επτά ημέρες.

Πολύ φοβάμαι πως αυτά τα τέσσερα -άντε πέντε- κιλά που απέχω από τον π.Ε. (προ Έλενας) εαυτό μου θα με στοιχειώνουν για πάντα. Και ακόμη πιο πολύ φοβάμαι ότι, έτσι όπως πηγαίνω, σύντομα θα αυξηθούν.
Για τα κιλά της εγκυμοσύνης μπορώ να κάνω πια ολόκληρη διατριβή με όλα όσα έχω μάθει γι’ αυτά. Ξεκινώντας από αυτά τα 10 σημεία – κιλά. Ε, κλειδιά ήθελα να πω.

1. Δεν φεύγουν.

2. Έξι μήνες, άντε ένα χρόνο μετά τη γέννα έχεις κάθε δικαίωμα να τα αποκαλείς ακόμη κιλά της εγκυμοσύνης. Όταν το παιδί έχει αρχίσει να περπατάει και είναι σχεδόν έτοιμο να πει τη λέξη «σκουλικομυρμηγκότρυπα», δεν λέγονται πια «κιλά της εγκυμοσύνης». Λέγονται κιλά-που-ήταν-κάποτε-της-εγκυμοσύνης-και-τώρα-είναι-παράσημο-σαβουριάσματος-με-δικαιολογία-την-εγκυμοσύνη και συνήθως συνοδεύονται από έναν αναστεναγμό και τη φράση άσε-μετά-την-γέννα-άλλαξε-εντελώς-ο-μεταβολισμός-μου.

3. Άλλο φούσκωμα, άλλο παραπανίσια κιλά. Μην τα μπερδεύουμε.

4. Καλός και άγιος ο μητρικός θηλασμός, αλλά αυτό που λένε ότι σε βοηθά να αδυνατίσεις πιο γρήγορα, στην δική μου περίπτωση και σε καμιά δεκαριά ακόμη που ξέρω, αποδείχτηκε μεγάλη μούφα. Άσε που έχεις έτοιμη τη δικαιολογία «θηλάζω, δεν μπορώ να κάνω εξαντλητική δίαιτα» και πάει το χλαπάκιασμα σύννεφο.

5. Το να βλέπεις ειδήσεις του τύπου «η τάδε διάσημη και το τέλειο κορμί της μόλις 40 ημέρες αφού έγινε μητέρα» απλώς δεν βοηθάει.

6. Το να κυνηγάς όλη ημέρα ένα νήπιο ή να σκύβεις να μαζεύεις παιχνίδια, βιβλία και ζουληγμένες τροφές δεν είναι γυμναστική. Ακόμη κι αν ξεγελιέσαι εσύ, η ζυγαριά σου δεν….

7. Όσο περισσότερα κιλά παίρνεις στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο πιο εύκολα τα χάνεις. Έχω φίλες που πήραν 30 κιλά και τα έχασαν πριν πεις «μασαζοκορσές». Εγώ πήρα 12 και ακόμη πασχίζω.

8. Για κάποιο λόγο τα μωρά – νήπια βρίσκουν εντελώς διασκεδαστική την εικόνα μιας καημένης μάνας να προσπαθεί να κλέψει λίγο χρόνο από το παιχνίδι κάνοντας λίγη -ο θεός να την κάνει- γυμναστική. Η Έλενα με το που με βλέπει να προσπαθώ να κάνω κοιλιακούς ή διατάσεις ξεραίνεται στα γέλια. Και μετά ορμάει.

9. Τα κιλά-καβάντζα είναι ο καλύτερος λόγος για να κάνεις το ένα παιδί αμέσως μετά το άλλο. Με το που συνειδητοποιείς ότι είναι αδύνατον να τα χάσεις, βρίσκεις αμέσως την τέλεια δικαιολογία για να τρως και πάλι χωρίς τύψεις.

10. Υπάρχουν εκεί έξω κάτι πολύ περίεργοι άνδρες που προτιμούν τη γυναίκα τους με λίγα παραπανίσια κιλά από αυτά που τις είχαν συνηθίσει. Μεγάλη παγίδα κορίτσια. Μην σας τύχει.

11. Δεν φεύγουν.

aad2a2e9dc43f7aac5413aa0cd782a42

Advertisements

One thought on “Έντεκα πράγματα που έμαθα για τα κιλά της εγκυμοσύνης

  1. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα αλλά ειδικά σε αυτό με τον θηλασμό. Τρελή όρεξη μιλάμε

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s