Πώς το κάνουν;

original

Διαβάζω πολύ συχνά για γονείς – ήρωες, γονείς που ανακαλύπτουν από την αρχή ή στην πορεία ότι το παιδί τους υποφέρει από κάποια ασθένεια η οποία μπορεί στο άμεσο ή το έμμεσο μέλλον να αποδειχτεί θανάσιμη. Και εκεί που εγώ στη θέση του νομίζω πως θα κλεινόμουν στο δωμάτιο και θα πέθαινα από κατάθλιψη, εκείνοι σηκώνουν τα μανίκια, σκουπίζουν τα δάκρυα και κοιτάζουν όχι την επόμενη αλλά την ίδια εκείνη ημέρα.

Ένας από αυτούς ο Άλαν Λόρενς. Ένας πατέρας από τη Γιούτα. Ο πανέμορφος, όπως μπορεί να δείτε στις φωτογραφίες, γιος του Γουίλ γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Ο ίδιος έφτιαξε ένα υπέροχο βίντεο όπου περιγράφει την γέννησή του, το σοκ όταν ανακάλυψαν την ασθένεια αλλά και τις λαμπρές δεύτερες σκέψεις που έδιωξαν τις μαύρες πρώτες. Ο Άλαν μάλιστα το πήγε και παρακάτω. Η ιστορία του έγινε γνωστή όταν το διαδίκτυο γέμισε με φωτογραφίες του μικρού Γουίλ που τον δείχνουν να πετάει και μάλιστα στα πιο απίθανα μέρη. Στόχος του είναι στο μέλλον να εμπνεύσει τον μικρό Γουίλ δείχνοντάς του ότι μπορεί να έχει σύνδρομο Down αλλά έχει και ξεχωριστές ικανότητες.

original (2)
Είχα διαβάσει κάποτε τη συνέντευξη μιας μητέρας ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες. Έλεγε πως όταν την ενημέρωσε ο γιατρός για τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε είχε πει αυτό που πολλοί θα έλεγαν: «Γιατί σε μένα;»

Στη συνέχεια όμως κατάλαβα, συνέχισε. Η φύση έδωσε αυτό το υπέροχο παιδί σε μένα γιατί ήξερε ότι ήμουν δυνατή και θα άντεχα.

original (3)

Και αναρωτιέμαι; Πώς το κάνουν; Αυτή η αστείρευτη δύναμη γεννιέται με τη γέννηση του προβλήματος ή ήταν πάντα εκεί, έτοιμη να βγει στην επιφάνεια ανά πάσα στιγμή; Την έχω κι εγώ που της βάζω θερμόμετρο και λίγο να δω τον υδράργυρο να περνάει το 38 αισθάνομαι ότι αρρωσταίνω μαζί της; Πώς δεν λιποψυχούν;

Υποθέτω ότι τις απαντήσεις τις ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Για μένα πάντως είναι οι ήρωές μου. Κι όσο υπάρχουν αυτοί οι γονείς της ανόθευτης αγάπης και του ολοκληρωτικού δοσίματος ο κόσμος θα εξακολουθεί να γυρίζει.

Y.Γ. Διαβάστε περισσότερα για τον Άλαν και τον Γουίλ στο thatdadblog.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s