Πιο σφιχτά από ποτέ

cba1bf1485b7904f31f024eca9a307e5

Ξέρω ανθρώπους που πασχίζουν με όλες τους τις δυνάμεις να αποκτήσουν ένα παιδί και, προκειμένου να τα καταφέρουν, αναμετρούνται με κάθε είδους δυσκολίες. Αψηφούν προβλήματα υγείας, ψυχολογικές, κοινωνικές, οικονομικές συνέπειες και προχωρούν. Ξέρω ανθρώπους που, επειδή δεν τα καταφέρνουν, υιοθετούν και χωρίς πολλή προσπάθεια το αγαπούν σαν να βγήκε από τα σπλάχνα τους.

Και αναγκάζομαι να μάθω για ανθρώπους που, χωρίς κανείς να τους αναγκάσει, φέρνουν στον κόσμο ένα παιδί και στη συνέχεια το υποβάλουν στο μαρτυρικό τέλος που επεφύλαξαν οι γονείς της στην Αννυ.

Ήμουν στο αυτοκίνητο με την Έλενα όταν άκουσα στο ραδιόφωνο ότι ο άνθρωπος που την έφερε στη ζωή έμελλε να της την πάρει πίσω. Και μάλιστα με αυτόν τον ανείπωτα σκληρό τρόπο. Είχα μόλις παρκάρει έξω από την παιδική χαρά. Αμέσως ένιωσα την επιθυμία να κάνω εμετό. Και μάλλον θα έκανα αν δεν ήμουν μαζί με το παιδί.

Από χθες δεν έχω σταματήσει να κλαίω, με τον πιο παράλογο, γελοίο, απύθμενα μαμαδίστικο τρόπο. Πρωτίστως μέσα μου και, όταν δεν αντέχω πια άλλο, στην τουαλέτα του γραφείου, το αυτοκίνητο, πίσω από το βιβλίο που κάνω πως διαβάζω.

Φυσικά δεν αντέχω να διαβάζω τίποτα για το θέμα αυτό. Το μόνο που θέλω είναι να παίρνω αγκαλιά την Έλενα. Να την κρατώ πιο σφιχτά από ποτέ και να της λέω ότι ΠΟΤΕ, όσο ζω, δεν θα αφήσω αυτήν τη φρίκη να την αγγίξει. Τώρα που το σκέφτομαι, ακόμη κι αν δεν ζω. Θα βρω τον τρόπο.

Advertisements

2 thoughts on “Πιο σφιχτά από ποτέ

    1. Εφη συγγνώμη για την καθυστέρηση της έγκρισης αλλά τώρα πήρα χαμπάρι τα μηνύματα. Σ’ ευχαριστώ για το μήνυμα Πολύ ωραίο το blog σου by the way. Ξεκίνησα ήδη να το διαβάζω φανατικά!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s