Φρουτοπία

20150714_174940
Με πρόσωπο κόκκινο από τα κεράσια και χέρια πράσινα από τους μαρκαδόρους, ο Ιούλιος περνάει ωραία ακόμη και στην Αθήνα.

Απίστευτο πώς πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την τελευταία φορά που έγραψα εδώ. Μεσολάβησαν βέβαια ένα κάρο πράγματα: ένα -αχρείαστο όπως αποδείχτηκε- δημοψήφισμα, ένα μίνι bank run, ένα capital control, απίστευτη δουλειά, σχέδια για άλλες δουλειές που δεν καρποφόρησαν (και πώς να καρποφορήσουν δηλαδή όταν παίζουν όλα τα παραπάνω;).

Για να μην λέω όμως μόνο τα άσχημα, μεσολάβησε και μια εβδομάδα διακοπών. Με μπάνια, αγκαλιές, κυνήγι, μεσημεριανούς ύπνους, βόλτες και παιχνίδια στην άμμο. Και πολλά πολλά φρούτα.
Όταν έχεις παιδί αλλά και όταν δεν έχεις, υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να ευγνωμονεί κανείς το καλοκαίρι. Ένας από τους δικούς μου αγαπημένους είναι τα φρούτα του καλοκαιριού.
Κεράσια, ροδάκινα, βανίλιες, πεπόνια, καρπούζια, βερίκοκα, σταφύλια φτιάχνουν ένα πολύχρωμο πανέρι από το οποίο δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Και τι να πρωτομοιραστείς με το παιδί σου.

Ευτυχώς, η Έλενα τα λατρεύει. Αν τη ρωτήσεις: «Θέλεις να σου δώσω κάτι που σ’ αρέσει;». Αμέσως θα σου απαντήσει με γουρλωμένα μάτια: «Κεράσι;;;» . Ή αν της πεις «Τι θέλεις να φας τώρα;», θα σου πει: «Πεπονάκι, θέλω πεπονάκι μαμά».

Αυτό βέβαια έχει και τις συνέπειές του: Από τη μία οι μαρκαδόροι, για τις δημιουργίες της με τους οποίους μέχρι στιγμής χρησιμοποιεί ως  καμβά μόνο το σώμα της (χέρια, πόδια, κοιλιά), από την άλλη τα κεράσια και τα καρπούζια, όλη μέρα κυκλοφορεί ως κινητό τζουκ μποξ του Τζάκσον Πόλοκ, που μάλιστα δεν χρειάζεται να του βάλεις καν κέρμα για να αρχίζει να τραγουδά και να χορεύει.

Ευτυχώς που φέτος δεν φοβάται την ντουζιέρα. Αλήθεια, ελπίζω το νερό να μείνει στον ίδιο ΦΠΑ γιατί μας βλέπω δύο μήνες να πέφτει πολύ ξέπλυμα.

20150714_175023

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s