Μείνε λίγο ακόμα

Η Έλενα κάνει στον Αύγουστο νάζια.
Η Έλενα κάνει στον Αύγουστο νάζια.

Όπως ήρθε, έφυγε. Βιαστικός, ζεστός και αγχωμένος. Αυτός έστριψε στη γωνία κι εμείς μείναμε πίσω πιο μαυρισμένοι, πιο ξεμυαλισμένοι, πιο άφραγκοι και πιο βαρείς (στο σπίτι πήραμε συνολικά έξι κιλά, δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους).

Η Έλενα, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσάλωσε. Ανέβηκε σε αεροπλάνο, μπήκε σε καράβι, έκατσε υπομονετικά στο αυτοκίνητο αφού ήξερε ότι το αντίτιμο ήταν η θάλασσα και παρολίγον να ανέβει και σε αλογάκι αν η «Λάμψη», το σκυριανό αλογάκι με το στιβενκιγκοκικό όνομα, της είχε γεμίσει λίγο περισσότερο το μάτι. Κολύμπησε στο Ιόνιο, στο Αιγαίο, κυλίστηκε στο γκαζόν, έκανε βόλτα με βάρκα, έπαιξε με τον Κωνσταντίνο από την Κέρκυρα, την Έμα από την Μαδρίτη, την Σοφία από την Αθήνα, τον Ανδρέα από την Σκύρο.

Και μετά… γυρίσαμε. Μπορεί να ξεπέρασε το αρχικό σοκ και να μην ζητάει πια «να πάμε στη θάλασσα να κολυμπήσουμε», όμως το βλέπω στα μάτια της: θέλει πίσω το καλοκαίρι της, τον Αύγουστό της, τις διακοπές της, τη μαμά της και τον μπαμπά της που τώρα ξαναφεύγουν για τη δουλειά κι εκείνη απλώς δεν καταλαβαίνει γιατί.

Κι αν ποτέ διαβάσει ποτέ αυτά που γράφω γι’ αυτήν εδώ, θα ήθελα να ξέρει αυτό: σήμερα, στις 31 Αυγούστου 2015, την τελευταία ημέρα αυτού του καλοκαιριού, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, φώναξα όσο πιο δυνατά μπορούσα στον Αύγουστο να μείνει λίγο ακόμη. Για μένα και για σένα. Για λίγες ακόμη στιγμές ξεγνοιασιάς, αλμύρας, χαράς. Τώρα θα κοιμηθώ και αύριο θα μάθουμε τι απάντησε.

Επειδή δεν πήγαμε στην Παλαιοκαστρίτσα έριξε το κέρμα στην λιμνούλα του σπιτιού.
Επειδή δεν πήγαμε στην Παλαιοκαστρίτσα έριξε το κέρμα στην λιμνούλα του σπιτιού.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s