10 μη παιδικά τραγούδια που λατρεύει η κόρη μου

IMG_1950

Το τραγούδι κι εγώ έχουμε μια πολύ πονεμένη σχέση. Ή, για να είμαστε ακριβείς, ο πόνος εμφανίζεται στα αυτιά των άλλων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αποτελώ μετενσάρκωση του Κακοφωνίξ. Αυτό βέβαια δεν με εμποδίζει να τραγουδάω όλη μέρα κάθε ημέρα ό,τι τραγούδι μου κολλήσει για τον πιο απίθανο και πιθανό λόγο (σήμερα ας πούμε τραγουδάω το “Μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία” με αφορμή την απόλυση μιας φίλης μου από τη δουλειά, η οποία είναι τόσο μαγκάκι που στην τελευταία της ημέρα στο γραφείο έφερε ανθοδέσμη).

Την έντονη καλλιτεχνική μου φύση έχει κληρονομήσει, όπως ήταν αναμενόμενο και η Έλενα. Δώσ’ της χορό και τραγούδι και μην την βγάλεις από το σπίτι για μια εβδομάδα. Και καθώς μέχρι πρότινος τουλάχιστον ήμουν παντελώς άσχετη με παιδικά τραγούδια ενώ παραμένω ανεπίδεκτη με ό,τι έχει να κάνει με νανουρίσματα, καθώς μου είναι αδύνατο να συγκρατήσω τους στίχους, είτε αυτοσχεδιάζω, είτε καταφεύγω στα δικά μου παιδικά ακούσματα, είτε… ξεφεύγω λιγάκι τραγουδώντας… ό,τι να ναι. Κι όταν, τελειώνοντας το τραγούδι ακούω αυτό το ξέπνοο “πάλι”, καταλαβαίνω ότι αυτό το τραγούδι θα το πω δεκάδες φορές ακόμη.

Απρίλη μου ξανθέ

Υπάρχουν πολλά τραγούδια που έχουν μέσα το όνομά τους, κανένα όμως σαν αυτό. Άντε και το Για την Ελένη, του Χατζηδάκη.

Ανοιξε το παράθυρο

Από τον Απρίλη, στο Μάη. Ο Νίκος με αποκαλεί «απόλυτα καμμένη» κάθε φορά που με ακούει να της το τραγουδάω. Το βουλώνει όμως όταν βλέπει πως στην τρίτη επανάληψη έχει κοιμηθεί σαν πουλάκι.

Το παπάκι

Νομίζω το πρώτο τραγούδι που χρησιμοποίησα ως νανούρισμα μαζί με τα «Ήσυχα βράδια» της Αρλέτας. Τσακωνόμαστε για το σε ποια αρέσει πιο πολύ.

Η Τζαμάικα

Ή αλλιώς «αυτό με τον Μηνά και το κοριτσάκι». Έμπνευση του τελευταίου διμήνου και απόλυτα επιτυχημένη. Μπράβο μου.

Μαντάμ – μαντάμ


Προφανώς αυτή η ομοιοκαταληξία κάτι της κάνει και κάθε φορά που το ακούει ξεκαρδίζεται στα γέλια. Ευχάριστο τραγούδι που βοηθάει πολύ στο άλλαγμα πάνας (που θα έλεγε και ο Γεωργουσόπουλος).

Κέρκυρα – κέρκυρα


Καθότι υπάρχει και η καταγωγή, το τραγούδι αυτό την ενθουσιάζει. Είναι βέβαια και η χορογραφία, το καλοκαίρι, η ζέστη, τα λόγια του παπά…

Μπανάκι μανάκι

Θεούλης Μπουλάς, θεϊκό τραγούδι. Μην σας ξεγελάει, όχι, δεν χρησιμοποιείται μόνο όταν κάνει μπάνιο το παιδί αλλά και οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν σε ρωτάει «τι είναι το ρουμπινέ;».

Lonely boy

Δεν είναι τόσο οι στίχοι όσο ο ρυθμός αυτού του τραγουδιού που ξεσηκώνει από βρέφη μέχρι υπερήλικες. Head banging στο ριλάξ έχετε δει;

Η γοργόνα

 

Κι εγώ με Νέο Κύμα μεγάλωσα. Έπαθα τίποτα; (Δεν θέλω αηδίες)

Συννεφούλα

Να δείτε που αυτό το κορίτσι θα πάρει την καλλιτεχνική μου φλέβα. Τραγουδάει το «Αααχ καρδουλα μου» με τέτοιο στόμφο και πάθος που θα νόμιζε κανείς ότι το παιδί ζει το τραγούδι όσο και ο Σαββόπουλος.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s