Αν υπάρχει ένα γλυκερό μαμαδίστικο βίντεο που πρέπει να δεις είναι αυτό

(Επιτρέπονται και οι μπαμπάδες).

Οι ημέρες περνούν πολύ αργά αλλά τα χρόνια πολύ γρήγορα. Αν υπάρχει ένα κλισέ που κατανοούν όλοι οι γονείς, είναι αυτό. Κι ενώ κάποιες στιγμές αισθάνεσαι ότι ο χρόνος έχει παγώσει (για εσένα, τη νέα, ολοκαίνουρια μανούλα μιλάω, που όλα σου φαίνονται βουνό, ατελείωτα, αβάσταχτα), κάποιες άλλες γυρίζεις το κεφάλι για να συνειδητοποιήσεις ακαριαία ότι το μικροσκοπικό πραγματάκι που μέχρι χθες δυσκολευόταν να στηρίξει τη σπονδυλική του στήλη, τώρα τρώει μόνο του (έστω άτσαλα), κυκλοφορεί χωρίς μια πάνα να φουσκώνει το πίσω μέρος του παντελονιού του και διεκδικεί τον δικό του χώρο στο σύμπαν.

Τη Nichole Nordeman δεν την γνώριζα. Διαβάζοντας για εκείνη στην Wikipedia μαθαίνω ότι έχει ασχοληθεί πολύ με το εκκλησιαστικό τραγούδι. Το τραγούδι με τίτλο Slow Down το ανέβασε τον περασμένο Απρίλιο κι απ’ό,τι βλέπω περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι (γονείς;) έχουν κατεβάσει ταχύτητα για να το δουν. Και, ναι, αν αφεθείς, εύκολα θα σε παρασύρει να κλάψεις. Αλλά, όπως όλα τα πράγματα που μας συγκινούν, η ουσία τους -πέρα από τη στιγμιαία συγκίνηση- μετριέται με το σε τι σκέψεις σε βάζουν να κάνεις, κι αν μπορείς να τα χωρέσεις κάπως στην καθημερινότητά σου. Η παρότρυνση «slow down», είναι δύο μικρές εύκολες στην προφορά λέξεις που μπορεί να μην σου πουν και τίποτα, μπορεί όμως και να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή σου.

Καλοκαίρι είναι. Ρίξε ρυθμούς. Δες τα παιδιά σου να μεγαλώνουν, να αλλάζουν, να ΣΕ αλλάζουν, να γελάνε, να θυμώνουν, να διεκδικούν, να απογοητεύονται, να φοβούνται, να τολμούν. Οk, δεν θα μπορείς να είσαι πάντα μαζί τους. Αλλά πριν γίνεις εκείνος ο γονιός που έχοντας ήδη βιώσει την άδεια φωλιά, ξεφυλλίζεις οικογενειακά άλμπουμ ελπίζοντας να χτυπήσει κάποια στιγμή το τηλέφωνο, παίξε, χόρεψε, τραγούδησε, λερώσου, κολύμπα, γέλασε, κλάψε.

Με άλλα λόγια… slow down

Slow down
Won’t you stay here a minute more
I know you want to walk through the door
But it’s all too fast
Let’s make it last a little while
I pointed to the sky and now you wanna fly
I am your biggest fan
I hope you know I am
But do you think you can somehow
Slow dow

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s